Bolu Spikoe Almond.
Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, bolu spikoe almond. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Bolu Spikoe Almond is one of the most popular of current trending foods on earth. It's appreciated by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Bolu Spikoe Almond is something that I have loved my whole life.
To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have bolu spikoe almond using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
The ingredients needed to make Bolu Spikoe Almond:
- {Prepare 30 of kuning telur (kalau tidak mau, cukup pakai 5 butir telur).
- {Get 1 sdt of SP (kalau menggunakan 30 kuning telur, tidak perlu SP).
- {Get 200 gr of gula pasir.
- {Get 200 gr of mentega (saya wisjman).
- {Make ready 85 gr of gula halus (saya hanya 50 gr saja).
- {Prepare 225 gr of tepung terigu protein sedang.
- {Prepare 2 sdm of susu bubuk.
- {Make ready 1/2 sdt of baking powder.
- {Make ready of Pewarna kuning telur, kalau menggunakan 5 butir telur saja.
- {Prepare secukupnya of Essens almond.
- {Make ready secukupnya of Essens vanili.
- {Get of Almond slices secukupnya.
- {Make ready of Essens rhum secukupnya (bila suka, kalau bisa yang non alkohol).
Instructions to make Bolu Spikoe Almond:
- Kocok kuning telur dan gula pasir hingga mengembang dan putih pucat. Sisihkan..
- Kalau saya, kocok telur, gula pasir dan SP hingga mengembang dan kental berjejak. Sisihkan..
- Campur tepung terigu, susu bubuk dan baking powder, aduk rata. Sisihkan. Kocok mentega dan gula halus hingga pucat..
- Tuang adonan telur bergantian dengan adonan tepung ke dalam kocokan mentega sambil dikocok perlahan sampai rata. Lakukan hingga semua adonan tepung dan telur habis. Tambahkan essens vanili dan essens almond, aduk rata. Kalau saya hanya menggunakan essens vanili dan essens rhum dan saya tambahkan pewarna makanan kuning telur..
- Siapkan loyang persegi yang sudah diolesi dengan margarin tipis-tipis dan dialasi dengan kertas bakar. Lalu dioleskan mentega kembali pada bagian kertas bakar nya. Bagian pinggir loyang tidak perlu lagi diolesi dengan margarin..
- Panaskan oven dengan suhu 180 derajat Celcius selama 10 menit. Setelah 10 menit, masukkan adonan ke dalam loyang. Taburi permukaan bolu dengan almond slices atau kacang kenari. Panggang dalam oven dengan suhu 145 derajat Celcius selama 45 menit hingga matang..
- Tes dengan tusuk lidi. Bila sudah matang, tidak terdapat adonan yang lengket di lidi tersebut. Dinginkan. Keluarkan dari loyang. Potong dan sajikan..
So that's going to wrap it up for this exceptional food bolu spikoe almond recipe. Thanks so much for reading. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!