Easiest Way to Prepare Any-night-of-the-week 302. Kue Cubit khas Jakarta

302. Kue Cubit khas Jakarta.

302. Kue Cubit khas Jakarta

Hey everyone, it's Jim, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, 302. kue cubit khas jakarta. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.

302. Kue Cubit khas Jakarta is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes delicious. They're nice and they look wonderful. 302. Kue Cubit khas Jakarta is something which I've loved my whole life.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook 302. kue cubit khas jakarta using 20 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make 302. Kue Cubit khas Jakarta:

  1. {Prepare of Bahan Biang A :::.
  2. {Prepare 100 gram of tepung terigu protein rendah.
  3. {Take 11 gram of ragi.
  4. {Make ready 100 ml of air.
  5. {Make ready of ----###-----.
  6. {Make ready of Bahan B :::.
  7. {Take 175 gram of gula pasir.
  8. {Take 3 butir of telur.
  9. {Prepare of ---###-----.
  10. {Get of Bahan C:::.
  11. {Get 150 gram of tepung terigu protein rendah.
  12. {Get 10 gram of vanili bubuk.
  13. {Take 10 gram of baking powder.
  14. {Prepare 1/4 sdt of garam.
  15. {Take 100 gram of margarin.
  16. {Prepare 225 of susu full cream.
  17. {Get of ----###-----.
  18. {Prepare of Topping:::.
  19. {Take of Mesis.
  20. {Take of Bebas suka-suka.

Steps to make 302. Kue Cubit khas Jakarta:

  1. Stim margarin sampai cair kemudian sisihkan dulu. Campurkan bahan c: tepung terigu protein rendah, baking powder dan vanili jadi satu kemudian ayak dulu..
  2. Siapkan bahan biang A: campur tepung terigu, ragi dan air..
  3. Aduk rata kemudian tutup dengan lap bersih atau plastik wrap. Diamkan kurleb 10 menit sampai agak sedikit mengembang..
  4. Selama menunggu adonan A mengembang, kocok gula dan gula pasir sampai berbusa..
  5. Lanjut siapkan bahan C yang sudah diayak tadi, tambahkan garam dan susu cair. Aduk rata dengan wisk atau mixer dengan kecepatan paling rendah sebentar saja sampai menyatu..
  6. Tuang margarin yang sudah leleh dan dingin. Aduk kembali dengan wisk atau mixer kembali dengan kecepatan rendah sebentar saja..
  7. Jika sudah sisihkan dulu, nah kalau bahan biang A sudah sedikit mengembang, kita bisa campur ke adonan sedikit demi sedikit sambil di mixer dengan kecepatan paling rendah..
  8. Setelah tercampur bisa kita taruh di wadah seperti ini ya tinggal pencet saja atau bebas. Kemudian kita panaskan wajan untuk mencetak..
  9. Jika sudah panas atur apinya di sedang ke arah kecil. Kemudian tuang adonan ke cetakan tutup sebentar saja sampai setengah matang (tandanya atas adonan biasanya mulai berongga), kemudian taburi dengan topping suka-suka. Jika disutil bagian bawah sudah kecoklatan bisa diangkat..atau sesuaikan dengan selera masing-masing. Setengah matang juga enakkkk, siap dilahap selagi masih hangat...😋.

So that's going to wrap this up with this special food 302. kue cubit khas jakarta recipe. Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

LihatTutupKomentar