Appelflappen (Donat Apel). Zelfgemaakte Appelflappen vind ik lekkerder dan die van de supermarkt. Hier heb ik voor jullie een recept van Appelflappen! De allerlekkerste appelflappen bak je met hét traditionele recept voor appelflappen, van Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er suiker over.
This recipe for Dutch New Year's beignets known as appelflappen produces an apple fritter that tastes like a cross between apple pie and doughnuts. Appelflappen are almost as common as a treat for New Year's Eve in the Netherlands as oliebollen. Appelflappen are apple fritters: apple slices dipped in batter and subsequently deep-fried.… Appelbeignets or Appelflappen are Dutch Apple Fritters.
Hey everyone, it is John, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, appelflappen (donat apel). One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Appelflappen (Donat Apel) is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes yummy. Appelflappen (Donat Apel) is something that I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.
Zelfgemaakte Appelflappen vind ik lekkerder dan die van de supermarkt. Hier heb ik voor jullie een recept van Appelflappen! De allerlekkerste appelflappen bak je met hét traditionele recept voor appelflappen, van Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er suiker over.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have appelflappen (donat apel) using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make Appelflappen (Donat Apel):
- {Make ready of Coating.
- {Get 2 sdm of gula pasir.
- {Prepare 1/2 sdt of kayu manis bubuk.
- {Take 1/2 sdt of tepung terigu atau maizena.
- {Prepare of Adonan.
- {Get 100 gram of tepung terigu serba guna.
- {Take 1/4 sdt of ragi instan bubuk.
- {Make ready 100 ml of susu cair.
- {Prepare 1 butir of telur.
- {Make ready 1 sdm of butter atau margarine lelehkan bersama susu cair.
- {Make ready 2 buah of apel atau pear atau kombinasi.
- {Make ready Secukupnya of minyak untuk menggoreng.
Dutch Appelbeignets / Appelflappen are best eaten while still warm. They can be eaten cold as well, but I prefer them warm. LATAR BELAKANG Donat merupakan salah satu makanan yang sangat digemari oleh masyarakat. Dengan rasa yang enak dan beragam serta harga yang.
Instructions to make Appelflappen (Donat Apel):
- Coating: campur semua bahan. Sisihkan..
- Adonan: campur tepung dan ragi. Aduk rata..
- Di wadah lain, campur susu-mentega dan telur. Kocok sebentar lalu tuang ke campuran tepung. Aduk hingga lembut. Tutup wadah dan diamkan selama 1 jam 15 menit. Sisihkan..
- Kupas apel, buang tengahnya, lalu iris bentuk cincin dgn ketebalan sekitar 1/2 cm..
- Panaskan minyak goreng dgn api sedang-kecil..
- Lumuri masing2 potongan apel dgn coating hingga merata. Lalu celupkan apel satu per satu ke dalam adonan (mirip saat bikin pisang goreng)..
- Goreng hingga mengembang kecokelatan di kedua sisinya. Jangan terlalu banyak menggoreng apel sekaligus agar bisa mengembang sempurna..
- Tiriskan di kertas tisu, lalu taburi dgn gula halus (opsional). Sajikan dgn kopi atau teh. Enjoy!.
Voor appelflappen wordt de golden delicious veel gebruikt, omdat deze appels het hele jaar door beschikbaar zijn. De schone van Boskoop heeft een hogere zuurgraad en is steviger, waardoor. Appelflappen zijn eigenlijk altijd een goed idee. Als je ze maakt ruikt het huis gelijk lekker en daarnaast is het niet moeilijk om te maken! Ideaal! Последние твиты от Appel Flappen (@Appel_flappen).
So that is going to wrap it up for this special food appelflappen (donat apel) recipe. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!