How to Prepare Award-winning Bolu marmer lembut

Bolu marmer lembut.

Bolu marmer lembut

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a special dish, bolu marmer lembut. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.

Bolu marmer lembut is one of the most popular of current trending foods in the world. It's simple, it's quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. Bolu marmer lembut is something that I've loved my whole life. They're nice and they look wonderful.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook bolu marmer lembut using 8 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Bolu marmer lembut:

  1. {Take of gula pasir (200 gram). (me 180 gram).
  2. {Get of telur.
  3. {Get of SP.
  4. {Make ready of terigu segitiga (200 gram).
  5. {Make ready of margarin cair.
  6. {Prepare of coklat bubuk (me pakai vanhouten).
  7. {Make ready of susu bubuk.
  8. {Get of soda kue.

Steps to make Bolu marmer lembut:

  1. Siapkan bahan. Panaskan margarin sampai mencair, kemudian angkat dan dinginkan..
  2. Mixer telur, gula pasir, SP dengan kecepatan tinggi sampai warna nya putih berjejak..
  3. Masukan terigu, susu bubuk, soda kue yang sudah di saring kemudian mixer lgi dengan kecepatan rendah sampai tidak ada yang menggumpal..
  4. Tuang margarin yang sudah di panaskan tadi, dan aduk pakai spatula sampai margarin nya tidak ada yang mengendap di bawah..
  5. Olesi loyang dengan margarin dan di taburin tepung terigu, supaya tidak lengket..
  6. Tuang adonan ke dalam loyang, dan sisain sedikit buat di campur dengan coklat bubuk..
  7. Tuang adonan yg sudah di campur coklat tadi di atas adonan yg pertama dengan cara di garis garis kecil. Tusuk pakai tusukan sate dengan arah melingkar supaya hasilnya cantik..
  8. Panaskan oven dengan suhu 180'c selama 10 menit. Masukan loyang yang berisi adonan tadi ke oven yang sudah di panaskan terlebih dahulu. Panggang dengan suhu 160'c pakai api atas bawah selama 40 menit atau di sesuaikan dengan oven masing masing ya..
  9. Untuk melihat mateng belomnya aku pakai tes tusuk. Tusuk pakai tusukan sate, kalo sudah tidak ada yang nempel di tusukannya tandanya kue sudah mateng..
  10. Angkat dan tunggu sampai dingin baru di keluarkan dari loyang. Selamat mencoba 🤗.

So that is going to wrap it up with this exceptional food bolu marmer lembut recipe. Thanks so much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

LihatTutupKomentar